Nieuws

24 oktober 2017

1e vergadering nieuwe DaltonRaad OBS De Driekleur

De eerste vergadering zit erop! Gespannen namen de groepsvertegenwoordigers plaats aan de vergadertafel. Dit schooljaar maken zij deel uit van de DaltonRaad, de leerlingenraad de Driekleur daltonlocatie.

 


Preview foto

Zoals ieder jaar konden leerlingen zich verkiesbaar stellen voor deze DaltonRaad. Door middel van een presentatie met inspirerende ideeën voor de school overtuigden de nieuwe leden hun klasgenootjes om op hen te stemmen. De DaltonRaad bestaat uit acht leerlingen vanuit de groepen 5 t/m 8. Iedere maand vergadert deze Daltonraad samen met de daltoncoördinator van de school over diverse onderwerpen. Deze onderwerpen worden vooral door de kinderen zélf ingebracht. De kinderen denken mee over de netheid in de school, de omgang tussen de kinderen op school, het hoe om te gaan met de materialen én natuurlijk over het plezier op school.

De school vindt het belangrijk kinderen mee te laten denken over het te geven onderwijs en ook daadwerkelijk naar hen te luisteren. Verantwoordelijkheid is een belangrijke kernwaarde van het daltononderwijs. De DaltonRaad heeft de afgelopen jaren al veel bereikt. Zo zorgden de leerlingen bijvoorbeeld dat er een mooie schooltuin naast het gebouw werd aangelegd. Ook in de verrijking van de schoolbibliotheek, waar nieuwe populaire boeken voor werden aangeschaft, had de leerlingenraad een belangrijk aandeel. Op het schoolplein werden onlangs mooie loungebanken geplaatst en deze week zal er een voetbalveldje worden aangelegd. Dit is allemaal te danken aan het actieve meedenken van de kinderen.

 

De DaltonRaad bestaat dit jaar uit de leerlingen Britney, Romée, Torsten, Ties, Saar, Amber, Puk en Elin.