Nieuws

04 maart 2020

Coronavirus

We informeren u graag hoe we op onze scholen omgaan met de uitbraak van het coronavirus nu de eerste gevallen van besmettingen in Nederland inmiddels bekend zijn.
Preview foto
De scholen en het schoolbestuur van SOOW volgen de richtlijnen van het RIVM en de GGD. We houden deze nauwlettend in de gaten. Vooralsnog is er geen reden voor onrust en hoeven we dit virus niet anders te behandelen dan een ander virus. De kans op een andere infectieziekte is nog steeds groter dan een infectie met het coronavirus. Als een kind geen ziekteverschijnselen heeft, kan zij of hij gewoon naar school.  

 

De antwoorden op de meest gestelde vragen over het coronavirus kunt u vinden op de website van het RIVM: www.rivm.nl/coronavirus/covid-19/vragen-antwoordenOok op de website van de GGD Haaglanden staat veel informatie: https://www.ggdhaaglanden.nl/artikel/coronavirus.htm

 

Een aantal zaken lichten we hier graag uit: 

  • Als een ouder twijfelt over zijn of haar gezondheid of die van het kind, adviseren wij snel (telefonisch) contact op te nemen met de huisarts.  
  • De belangrijkste maatregelen die iedereen voor zichzelf en zijn kinderen kan nemen om besmetting te voorkomen zijn: 
    - regelmatig de handen wassen;
    - hoesten en niezen in de binnenkant van de elleboog;
    - papieren zakdoekjes gebruiken. 
  • Als er geen gezondheidsklachten zijn, hoeven mensen die terugkeren uit gebieden waar het coronavirus is niet thuis te blijven. Dit geldt ook voor leerlingen. Als iemand in de eerste twee weken na terugkeer uit een risicogebied gezondheidsklachten krijgt (koorts in combinatie met luchtwegklachten zoals hoesten) moet hij/zij thuisblijven en (telefonisch) contact opnemen met de huisarts. 

 

We beseffen dat de ontwikkelingen over het coronavirus zich snel opvolgen. Als het nodig is zullen we ouders nader informeren. Voor vragen, neem contact op via telefoonnummer (0174) 628 572 of via info@openbaaronderwijswestland.nl