Nieuws

17 april 2018

Cruyff-plein voor De Driekleur Dalton

‘Wij willen graag een sportief plein waar we op een sportieve manier samen kunnen sporten en spelen”. Dat is wat de leerlingenraad van De Driekleur Dalton een aantal maanden geleden opnam in de subsidieaanvraag voor een schoolplein 14, het schoolplein van de Cruyff Foundation.

 


Preview foto

Ja…u leest het goed! De kinderen vroegen de subsidie zélf aan en maakten samen het plan. Er werd zelfs een video-vlog gemaakt om de gemeente Westland en de Cruyff-Foundation te overtuigen dat het plein er moest komen. Extra feestelijk was dan ook het moment dat zij het bericht kregen dat de aanvraag was goedgekeurd en het plein werd toegekend. Vooral het feit dat de kinderen dit proces zelf hadden uitgewerkt werd beloond!

De wens voor het aanbrengen van een atletiekbaan, een kleurrijke muur met doelcirkels en een grote spelcirkel bij de ingang van het plein is de afgelopen week uitgekomen.

Samenwerking en het zelf organiseren/uitwerken van een plan zijn belangrijke waarden binnen het daltononderwijs. Deze vaardigheden zijn nodig voor de toekomst. Deze kinderen hebben in ieder geval laten zien dat het met hun ondernemersvaardigheden wel goed zit.

Ook werden de 14 Cruyff-regels zichtbaar opgehangen op het schoolplein. Samen sporten en spelen gebeurt natuurlijk wel vanuit afspraken. Het Cruyff-plein is inmiddels al goed in gebruik genomen door de kinderen. Sport, spel en beweging gaan hand in hand met plezier. En daar is toch immers een schoolplein voor!