Nieuws

14 april 2016

De boer in het zonnetje

Alhoewel de weersomstandigheden er niet geheel naar waren werd op donderdag 7 april boer Jan Harteveld samen met zijn vrouw Eva in het zonnetje gezet.


De boer in het zonnetje

Op initiatief van Wim Verkade, client op de zorgboerderij, kwamen delegaties van De Lierse basisscholen De Vlieten en De Achtsprong, de Bernadetteschool uit Naaldwijk en de Pius X school uit Wateringen naar de boerderij op de rand van De Lier en Den Hoorn. Eerder die week was de Joannesschool uit Naaldwijk ook al langs geweest.

Al vele jaren bezoeken de kleutergroepen van deze scholen de boerderij van Jan en Eva om daar een leerzame ochtend op de boerderij te beleven. Boer Jan laat dan aan de kinderen zien waar melk vandaan komt, hoe dieren op de boerderij leven en wat voor werk een boer zo al doet gedurende de week. Hij doet dit geheel belangeloos samen met zijn vrouw; omdat zij het belangrijk vinden om de kinderen iets mee te geven over het werk op het land. Jan’s broer Nico helpt daarbij ook al vele jaren mee.

Al met al was dit een mooie reden om het speciale cadeau van twee zwarte zwanen te overhandigen, samen met een mooi geldbedrag. De verrassing was overweldigend groot voor het echtpaar Harteveld. Zij doen hun werk met veel liefde en toewijding. Met die zelfde toewijding ontvangen zij graag de kleutergroepen op hun boerderij. De scholen zijn dan ook blij om de kinderen ieder jaar deze ervaring mee te kunnen geven. De boer verdient het dan ook om zo in het zonnetje gezet te worden!