Nieuws

11 februari 2016

De Driekleur staat stevig in de schoenen

Hoe reageer je als kind wanneer er iets tegen je gezegd wordt wat je niet leuk vindt? Of als je ziet dat een vriendje  een vervelende opmerking van een klasgenoot krijgt? Er wordt veel van een kind gevraagd en een kind moet stevig in zijn schoenen staan.


De Driekleur staat stevig in de schoenen
Op Obs. De Driekleur wordt structureel aandacht besteed aan sociale vaardigheden van kinderen. Dat doen we in alle klassen door het volgen van een vaste lesmethode. Daarnaast werken we zowel op locatie Wilhelmina als op de Daltonlocatie in de groepen 5 preventief aan de sociale weerbaarheid van kinderen. Ouders en school zijn erg tevreden over deze aanpak

De weerbaarheidlessen worden gegeven door een externe trainer van praktijk Orka samen met de leerkracht. Tijdens de lessen gaan kinderen op een actieve, speelse manier aan de slag. Ook de ouders worden betrokken bij dit programma. Er zijn kijklessen, informatieavonden en ouderbrieven waarin tips worden meegegeven. Oefeningen die de school aanbiedt zijn gericht ervaringen opdoen, bewustwording en op de ontwikkeling van een positief zelfbeeld van een kind. Zo geeft de school de kinderen een aantal handvatten mee voor de rest van hun leven.