Nieuws

22 maart 2018

Droomschool met gratis WiFi, superglijbaan en respect voor elkaar!

Op beide locaties van OBS De Driekleur staat deze week het openbaar onderwijs centraal. De landelijke campagne ‘School!Week’ heeft het thema ‘Samen maken we School!’ Gedurende deze week denken kinderen na over hun droomschool. Creëer een droomschool, waarin alle kinderen welkom zijn en samen kunnen leren.

 


Preview foto

Het is mooi om te zien dat kinderen deze taak zeer serieus nemen. Tijdens het ontwerpen wordt er (naast de gedroomde superglijbaan, restaurant en ‘gratis WiFi’ in de school) ook aangegeven dat een droomschool een school moet zijn waar iedereen goed met elkaar omgaat en respect heeft voor elkaars mening en opvatting.

 

 

Op de locatie Wilhelmina zijn alle kunstwerken van de kinderen tentoongesteld in de grote hal van de school. Een prachtig museum aan kunstwerken waar de kinderen met recht trots op kunnen zijn. Ook op de Daltonlocatie werden prachtige droomscholen gecreëerd. De kinderen van de groepen 7 en 8 van deze locatie kregen deze week tevens een workshop van de Willem de Kooning academie. Samen met studenten van deze kunstacademie maakten zij maquettes van hun droomschool.