Nieuws

03 maart 2021

lancering nieuwe naam en strategische koers

Met een klap op de knop onthullen wethouders op 3 maart 2021 de nieuwe naam en uitstraling van onze stichting.
Preview foto
Wethouder Van der Stee (gemeente Westland) en wethouder Renzen (gemeente Midden-Delfland) onthullen op 3 maart 2021 de vernieuwde website van West Openbaar Onderwijs. Op deze manier onthullen ze de nieuwe naam en uitstraling van de stichting. 

 

Na dit feestelijke moment delen ze een gezonde snack (dankzij sponsoring van Greenco) en een presentje uit aan de kinderen. Ook alle personeelsleden ontvangen een presentje en een heerlijk gebakje met het nieuwe logo (dankzij sponsoring van Bakkerij van den Berg).

 

Een nieuwe naam voor een bekende stichting

De voormalige stichting Openbaar Onderwijs Westland heeft tien scholen in het Westland en in Midden-Delfland. De nieuwe naam West Openbaar Onderwijs is daarom beter en duidelijker. West Openbaar Onderwijs levert modern, goed en toekomstgericht onderwijs, zodat kinderen op hun eigen manier wijs worden.

 

 

De nieuwe koers

Het strategische koersplan 2020-2024 is het fundament onder het openbaar onderwijs in de regio.

In het koersplan staan vier ambities beschreven: onderwijskwaliteit & kwaliteitszorg, gezondheid, duurzaamheid, media & digitalisering. Elke ambitie is belangrijk en krijgt alle aandacht.

Alle scholen van West Openbaar Onderwijs hebben goede beoordelingen vanuit de inspectie. Het onderwijs is van een goede kwaliteit en wordt continu verbeterd. Leerkrachten krijgen de ruimte om zich te ontwikkelen in de lerende organisatie.

Een gezonde, hygiënische en veilige leeromgeving is, zeker in deze tijd, essentieel voor leerlingen en leerkrachten. Naast onderwijskwaliteit en gezondheid is ook duurzaamheid van groot belang op de scholen. Directies en leerkrachten geven het voorbeeld over hoe zijn omgaan met de aarde en elkaar. Kinderen leren daarvan en nemen dat over.

Zeker nu, met recentelijk het afstandsonderwijs, is digitalisering extra belangrijk. Een deel van het onderwijs was al online en alle kinderen hebben de beschikking over een device. Dat kwam in de afgelopen periode extra goed uit.

 

Op weg naar de toekomst

De toekomst van het onderwijs zal veranderen, denk aan de mogelijkheid van hybride onderwijs. West Openbaar Onderwijs gaat de toekomst met vertrouwen tegemoet.

De scholen en medewerkers van West Openbaar Onderwijs staan in ieder geval altijd klaar voor ouders en hun kinderen. Iedereen is welkom. Elk kind is uniek en mag zijn wie het is.Leerlingen die een van de aangesloten scholen verlaten, hebben een fantastische tijd gehad. Vol vertrouwen gaan ze de toekomst in. Dat is de missie van West Openbaar Onderwijs.