Nieuws

19 september 2017

Start LeVO

Daltonscholen Honselersdijk en Poeldijk en Het Galjoen in Den Hoorn maken dit schooljaar onderdeel uit van een pilot in het kader van Levensvormend onderwijs (LeVo).

 


De LeVo-lessen worden gegeven door docenten vanuit diverse levensbeschouwingen. Op die manier willen we vanuit gelijkwaardigheid aandacht besteden aan diverse geloven en levensovertuigingen. Er zijn o.a. docenten gevonden met een Christelijke, Hindoestaanse, Islamitische en Humanistische achtergrond. In het lesschema is er mogelijkheid om vanuit Joodse, Boeddhistische of Jehova's getuigen enz. achtergrond naar het thema te kijken.

Er wordt gewerkt in blokken van 11 lessen waarbinnen een thema centraal staat. 'Vieren' of 'symbolen' kunnen themavoorbeelden zijn. Binnen een blok zal telkens twee weken achter elkaar dezelfde vakdocent vanuit het dienstencentrum of een gastdocent vanuit zijn/haar achtergrond uitleg geven bij dit thema. Na twee lessen komt een volgende docent vanuit een andere achtergrond het thema belichten. Dit zal samen met de eigen leerkracht van de groep zijn. Op weken dat er geen gastdocenten zijn, geeft de eigen leerkracht LeVo-les (burgerschap).

 

Met de hierboven genoemde diversiteit, die ons inziens mooi aansluit bij het openbare karakter van onze Stichting, gaan we dit pilotjaar van start.