Nieuws

14 november 2017

Westlands beste restaurant!

Op De Driekleur Daltonlocatie in 's-Gravenzande staan in de groepen 1-2 mooi gedekte tafeltjes met zelfgemaakte menukaarten. Er is een heus restaurant opgericht!

 


Preview foto

Een kassa zorgt ervoor dat de werkelijkheid wordt nagebootst. Wat zijn de kinderen uit de groepen 1-2 trots op hun eigen gemaakte restaurant. Het thema 'restaurant' leeft enorm bij de kinderen. Nabootsing van de werkelijkheid via geleid spel maakt het leren betekenisvol en geeft veel plezier aan het leren.

De bediening vindt dan ook plaats door vrolijke en lachende kinderen. In het restaurant voeren kinderen o.a. diverse rekenopdrachten uit en wordt de woordenschat vergroot. In het Driekleur kookgedeelte ‘Tricolore’ worden ook echte hapjes gemaakt. Zo gaan plezier en leren goed samen!

 

Vorige week kregen de groepen ook nog bezoek van een échte kok. Hij vertelde hen over zijn werk en de kinderen waren erg geïnteresseerd. Vooral de set gevaarlijke messen die hij liet zien zorgde voor opwinding. Als verrassing nodigde de kok de kinderen uit voor een bezoek in zijn restaurant De Torpedoloods in Hoek van Holland.  Die uitnodiging werd natuurlijk met applaus aangenomen. De kinderen zijn er in ieder geval van overtuigd. Hun restaurant is het beste restaurant van Het Westland.