Nieuws

23 maart 2016

Zwemmen in een bak vol flessen

Geen ballenbak, maar een flessenbak. De 8 kinderen van de leerlingenraad van de Willemsschool in Monster presenteren vol trots de flessen die zij hebben ingezameld voor stichting Het Vergeten Kind.


De goededoelenactie ging op 25 februari van start en er zijn inmiddels heel veel flessen verzameld.De leerlingen en leerkrachten gingen aanvankelijk heel gestructureerd van start en hielden de stand netjes bij. "Maar al snel was het geen doen meer om alle flessen die binnenkwamen te tellen. Veel leerlingen kwamen in de eerste week al met twee volle vuilniszakken, bungelend over hun schouder, het schoolplein op strompelen".

 

IJverige leerlingen

"De inzet is fantastisch", vertelt directeur Astrid de Graaff. Hoe de leerlingen aan al die flessen komen? Zodra de voorraad thuis opraakte, schakelden zij de hulp in van familieleden, buren en buurtbewoners. "We hebben bewust niet gezocht naar sponsoring door bedrijven, omdat we willen dat de opbrengst van de leerlingen zelf komt", aldus Astrid de Graaff.

 

In zakken werd de verzameling ingeleverd bij de Hoogvliet in het dorp. "Hiervan maakten we een educatieve bezigheid. Het verdelen van de flessen over de zakken werd een rekenlesje voor groep 6", vertelt de directeur. De opbrengst van het statiegeld is inmiddels bekend: Eur. 1.095,90. Een heel mooi bedrag voor stichting Het Vergeten Kind!