Onze scholen

Maasland: Openbare Daltonschool De Schutse

Daltonschool De Schutse: de schooltijd van je leven!

De Schutse is een kleine school met grootse mogelijkheden. De daltonwerkwijze leert de kinderen samenwerken, plannen, reflecteren op eigen handelen en verantwoordelijkheid nemen. Niet alleen verantwoordelijk zijn voor de eigen ontwikkeling, maar ook voor het welzijn van alle kinderen in de groep. De Schutse is namelijk een KiVa-school, we hanteren de Finse methode hoe we met elkaar omgaan in de groep.


Doordat we van bescheiden omvang zijn, kennen alle kinderen elkaar en kent elke leerkracht alle kinderen. We werken regelmatig groepsoverstijgend, zodat kinderen leren samenwerken en zowel andere leerlingen helpen als geholpen worden door anderen. Leerstof wordt aangeboden in niveaugroepen, kinderen krijgen zoveel mogelijk op maat les.
Naast cognitieve vakken zijn Kunst&Cultuur belangrijk, leren kinderen verantwoordelijkheid dragen voor de kippen, konijnen en varken Mak in de dierenweide en leren ze alles over groei en bloei tijdens de tuinlessen in de kas en tuin.


Kortom, Daltonschool De Schutse is een school waar kinderen veel mogelijkheden hebben om zich te ontwikkelen!Mr. Postlaan 1
3155 BM Maasland
010 - 5918857
directie@daltonschooldeschutse.nl
http://www.daltonschooldeschutse.nl

Soort onderwijs: Dalton